top of page
  • Writer's pictureMailaaja

2021: Finnair Plus

Päivitetty: 26. tammik. 2022

Näin alkuvuodesta on hyvä käydä läpi eri kanta-asiakasohjelmia, ja muutoksia niissä koskien koronapandemiaa. Olettaen, että matkustaminen syksyllä on mahdollista, voi tämä vuosi olla yksi parhaista kanta-asiakasohjelmista hyötymiseen. Vuorossa ensin - Finnair Plus.



Kuva: Finnair

Finnair Plus


Finnair Plus on meidän valtio-omisteisen Finnairin oma kanta-asiakasohjelma. Finnair on osa Oneworld – allianssia, joten Finnair Plus on ohjelmana myös osa Oneworldia. Finnair Plus - jäsenenä on siis mahdollista kerätä ja käyttää pisteitä niin Finnairin kuten Oneworldinkin lennoilla.

Finnair Plus – ohjelmassa on viisi tasoa: Basic, Silver, Gold, Platinum sekä Platinum Lumo. Oneworldin taulukossa Silver vastaa Rubya, Gold Sapphirea sekä Platinum ja Platinum Lumo Emeraldia.



Finnairin ensimmäinen taso, Silver (Oneworld Ruby) on saatavissa 20:lla Finnairin TAI Oneworld - yhtiöiden lennolla. Yksi edestakainen kerryttää siis aina kaksi lentoa. Finnair Plussassa on se edullinen puoli, että lentoja voi kerryttää myös muiden Oneworld yhtiöillä lentämättä lentoakaan Finnairilla. Hyvin usein yhtiöt pakottavat lentämään ainakin tietyn osan tuolla itse "pääyhtiöllä". Myös Oneworldin ensimmäinen taso, Ruby (Finnair Silver) tuo jo etuja Priority lähtöselvityksen ja turvatarkastuksen muodossa. Esimerkiksi Star Alliancen ensimmäisellä tasolla ei saa ainuttakaan käytännön etua muilla kuin omalla "pääyhtiöllä".



Finnair Plus ja maksukortit


Finnair Plus - pisteitä voi ansaita niin Finnairin kuin Oneworld - yhtiöiden lennoilla, kuin myös eri yhteistyökumppaneiden kuten hotellien palveluista sekä myös maksukorteista. Itse pidän maksukortteja loistavana tapana kerätä lentoyhtiöiden pisteitä vähän vaivihkaa. Tänään 15.2.2019 on sinänsä onnenpäivä, että Nordean myöntämä Finnair Plus Mastercard alkaa myöntämään 2 pistettä jokaista käytettyä euroa kohden. Tämä varmasti vastauksena sille, että aiemmin parhaana Finnair Plus pisteiden kerääjänä tunnettu Finnair Plus Diners Club - kortin saatavuus loppui, SEB:n lopetettua Diners kortit Pohjoismaissa. Itse olen kantanut Finnair Plus Mastercardia taskussani jo jonkin aikaa, ja sen tuomat pisteet näkyvät kyllä selkeästi pistetilillä. Korttiin kuuluu myös mm. rajoitettu matkavakuutus. Huomaathan, että pisteiden keruu ja vakuutukset vaatii nimenomaan Credit - puolen käyttöä kortissa.



Toinen tapa tällä hetkellä kerätä Finnair Plus - pisteitä maksukortilla on American Expressin Membership Rewards - ohjelma. Membership Rewards - pisteitä voi muuttaa Finnair Plus - pisteiksi suhteella 1:1.



Lentopalkinnot


Miten näitä ansaittuja pisteitä sitten voi käyttää? Perinteinen tapa pisteiden käyttämiseksi on ostaa lentopalkintoja. Alla olevassa taulukossa on esiteltynä pistemäärät eri kohteille.


Finnair on parantanut valtavasti lentopalkintojen kanssa ja pisteiden arvo on noussut paljonkin. Kaukana on ne päivät kun kotimaan ja pohjois-euroopan edestakaiseen matkaan sai pulittaa 20 000 pistettä, tai New Yorkin matkaan 120 000 pistettä. Kaikkein suurin arvo pisteillä on ostaessa lentoja Dubaihin, joka on sinänsä jo kaukokohde ja lennetään usein uudella Airbus A350 - koneella. Lentopalkintoja voi myös ostaa Finnair Plus - pisteillä muille Oneworld - yhtiöille.


Matkustusluokan korotukset


Toinen loistava tapa käyttää pisteitä on korottaa matkustusluokkaa businessluokkaan.


Tässäkin tapauksessa Dubai tuo suurimman arvon pisteille, kuten tietysti myös muut pitemmät Euroopan reitit esimerkiksi Kanariansaarille. Myös 7 500 pisteen korotus Reykjavikiin tuo hyvää arvoa pisteille.


Finnair Plus - pisteitä voi toki myös käyttää mm. hotelliöihin ja autonvuokrauksiin. Lue lisää pisteiden käytöstä täältä.


Koronapandemia


Finnair on hoitanut koronapandemiaa mielestäni päällisinpuolin erinomaisen hyvin. Kuitenkin, ainakin yksi hasardi pääsi käymään.


Jäsentasoja on pidennetty ruhtinaallisesti - omaakin jäsentasoa ja seurantajaksoa on pidennetty jo 1,5 vuodella. Tämä on tottakai ollut tarpeen, mutta saattaa myös tuoda hyviä vaihtoehtoja tämän vuoden loppupuolella. Myöskään palkintopisteet eivät vanhene totuttuun tapaan.


Joulun alla saamani viesti Finnairilta

Loppukaneetti


Finnair Plus - ohjelma on parantanut valtavasti vuosien saatossa etenkin pisteiden arvostuksessa. Myös suhteutettuna muihin Oneworld - yhtiöihin, Finnair tarjoaa jokseenkin helpon tavan päästä korkeammille tasoille, sekä käyttää pisteitä koko Oneworld - verkostossa.


Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä aiheeseen liittyen, laita viesti!

Instagram: @mailaaja

Facebook: @mailaajareissussa

Twitter: @mailaajavlogi

Sähköposti: info@mailaaja.com







591 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page