top of page
  • Writer's pictureMailaaja

Finnair, melkein meni hyvin.



Mielestäni Finnair on suoriutunut koronakriisistä tähän mennessä hyvinkin puhtain paperein - nopeasti kriisin puhjettua, tasojäsenten keräysjaksoa pidennettiin vuodella, jottei tasojäsenet menettäisi tasojaan koronapandemian vuoksi. Näin teki toki monet muutkin, mutta Finnair oli asian kanssa nopeasti ja määrätietoisesti liikkeellä. Samalla Finnairin halvimpiinkin lipputyyppeihin tuli muutosmahdollisuus hyvinkin aikaisessa vaiheessa, ja tämä jatkuu edelleen. Tästä suuret pisteet, itsellänikin on pari reissua siirtynyt pahenevan tilanteen vuoksi.


Finnair on myös innovoinut businessluokan ateriansa ruokakauppoihin, ja täten pitänyt itsensä relevanttina kriisin keskellä. Ainiin, ei sovi tietenkään unohtaa mustikkamehua, joka saapui kauppoihin hiljattain.



 


Kuitenkin, viime viikolla tuli aika huvittava särö Finnairin puhtoiseen julkisuuskuvaan koronapandemian aikana. Kävi nimittäin ilmi, että Finnair oli ilmeisestikin heinäkuussa ainakin yhtenä päivänä maksanut peruuntuneista lennoista johtuvia korvauksia liikaa. Näin oli käynyt itsellenikin. Ihan suoraan sanoen, en muista tätä havainneeni tuolloin kesällä (ilmeisesti oli muuta tekemistä).


Tässä sähköpostit jotka sain hiljattain:




Noniin. Finnair on päättänyt siis periä minulta 100€ PUOLIVUOTTA SEN JÄLKEEN kun ovat virheen tehneet. Tässä alkaa röyhkeys olla jo sitä luokkaa, että melkein jopa arvostan tätä toimintaa. Mikäli ravintolan tarjoilija vahingossa näppäilee korttikoneeseen hinnan väärin ja tulet maksaneesi liian vähän, palaako ko. ravintola asiaan puolen vuoden jälkeen? Aika harvassa olisi nämä ravintolat. On jotenkin täydellinen mahdottomuus ymmärtää sitä, että niin hyvin kuin Finnair asiansa on kriisin aikana hoitanut, pystyvät he kuitenkin tekemään aivan totaalisen rimanalituksen. Huvittavan tästä tekee vielä se, että niinköhän tämä 100€ on tärkeä siinä suhteessa, että kannattaa Finnair Plus Gold (viittävailla Platinum) - asiakkaalta alkaa näitä puolen vuoden jälkeen veloittelemaan.


Kaikkea on tullut nähtyä, mutta en todellakaan uskonut näkeväni tällaista, etenkään tänä vuonna.

160 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page