top of page
  • Writer's pictureMailaaja

Staycation: Courtyard by Marriott Tampere City

Päivitetty: 12. tammik. 2021


Kuva: Booking.com

Sama vanha virsi - mihinkään ei pääse, mutta halu olisi kova. Vaihtoehdot todella ovat vähissä. Kuitenkin, yksi paikka on ollut omassa pienessä mielessäni jo jonkin aikaa, nimittäin Tampere ja Suomen ensimmäinen Marriott - ketjun ns. “Oma” hotelli. Marriottilla on toki omia collection hotelleitaan Helsingissä: St. George, Hotel Katajanokka ja aiemmin Mailaajan testaama Hotel U14. Nämä edustavat kuitenkin Marriottin yksittäisten hotellien kavalkadia, kun taasen Courtyard on Marriottin vahva, oma brändi. Tästä johtuen myös pisteiden ansainta Marriot Bonvoy - ohjelmaan tulee kyseiseen. Tämä oli ehdottomasti myös yksi aspekti miksi matkaan lähdin.



Kuva: Tohology

Courtyardit tapaavat usein sijaita kaupunkien ulkopuolella, ja ne ovat harvoin mitään keskustahotelleita. Courtyard by Marriott Tampere City tekee tähän kuitenkin freesin poikkeuksen. Hotelli sijaitsee lähellä, tai no itseasiassa käytävän päässä Pohjoismaiden suurimmasta konserttikeskuksesta, Tampere Talosta. Nerokas sijanti, siis.


Odotukset olivat sinänsä korkealla, että kyseessä on aivan uusi hotelli. Ensivaikutelma ei myöskään pettänyt - jo vastaanottossa oli selvää, että nyt ollaan aivan upouudessa paikassa. Design on selkeästi tietynlaista modernia amerikkalaista tyyliä, ja tuttua monesta muustakin Courtyardista. Kyseisen brändin hotellit ovat vahvasti ns. Business - hotelleita, ja tämä näkyi Tampereellakin siten, että heti vastaanottotiskin vasemmalla puolella sijaitsi Business Center jossa asiakkaat saivat käyttää iMaceja ja viettää muutoin aikaa. Onko mitään amerikkalaisempaa kuin Business Center? Tuskin. Ns. Eurooppalainen hotelli olisi varmastikin verhonnut Business Centerin jonkinlaiseksi lounge baariksi.



Business Center

Sain huoneen hotellin ylimmästä, 11:sta kerroksesta. Saavuin huoneeseeni, ja ensireaktio oli: “valtava huone”. Valtava se todellakin oli. Kaikki on toki suhteellista, mutta nykyisin uusien hotellien kohdalla kehitys on ollut useinkin päinvastainen. Mikäli tässä vaiheessa ajattelet, että “no mutta siellähän vain nukutaan” niin ensinnäkin A) valehtelet itsellesi B) voit lopettaa lukemisen tähän.




Sänky oli käytännössä yhtä leveä kuin pitkä, vähintään 200cm. Järjetön sänky, ihan oikeasti. Kolme aikuista miestä olisi nukkunut helposti. Näkymät 11.krs ikkunasta ei olleet ollenkaan hassummat, valoisuutta lisäsi myös lähes lattiasta kattoon ylettävä ikkuna. Sorsapuiston tekojääkenttä oli selkeästikin kovassa suosiossa. Yllättävää kyllä, huoneesta löytyi myöskin mm. Nespresso keitin, joka useimmiten vaatii ns. Superior - luokan huoneen, muttei täällä. Muutoinkin, huone oli selkeästi monen hotellin ns. Superior - luokan huone, kooltaan ja varustelultaan. Hinta huoneesta aamiaisineen oli kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen 74€. Toki tämä on korona-ajan tuote, mutta suosittelenkin vierailemaan näissä hotelleissa nyt kun se todella on edullista.



Näkymä 11krs ikkunasta






Kierrän usein hotellien ravintolat kaukaa, mutta tällä kertaa koronarajoituksista ja yleisestä inhosta yleisiä paikkoja kohtaan, sekä rehellisestä laiskuudesta johtuen päätin poiketa normaalista kaavasta. Tämä myös kannatti. Ravintola on aina hyvä laittaa testiin burgerilla, ja tämä yllätti erittäin positiivisesti. Myös Kukko Pilsin alkoholiton olut sopi tilanteeseen jotenkin erityisen hyvin. Palvelu mutkatonta, suomalaista, mutta kohteliasta ja arvokasta. Erityisen positiivinen yllätys kaikkineen. Tämä päti hotelliin muutenkin, palvelutaso oli aivan eri sfääreissä kotimaisiin ketjuhotelleihin verrattuna. Rehellisesti voi tietysti sanoa, että vastuskaan ei ole erityisen kova, mutta joka tapauksessa. On mukava nähdä kun töissä on ns. Hyviä tyyppejä. Oli palvelustandardit mitkä vain, ihmiset tekevät hotellinkin. Klisee, mutta ei se olisi klisee ellei se olisi totta.



Kuva: Agoda

Aamiainen ei valitettavasti yltänyt muutoin erinomaisen hotellin tasolle. Koin tänä aikana paremmaksi, etten pyöri puhelin kädessä ruoan ympärillä. Kuitenkin, aamiainen oli sanalla sanoen tylsä, ja vahvasti maakuntahotellitasoa. Myös astiaratkaisut olivat todella hankalia, erityisesti näin korona-aikaan. Tässä on kuitenkin loistava syy tulla takaisin näkemään, onko aamiainen saanut jossain vaiheessa faceliftiä.


Staycation on konseptina matkailunälkäisten pakokeino korona-ajassa. Ei tämä sama ole kuin ulkomaanmatka, mutta tyhjää parempi ehdottomasti. Hotellien hinnat ovat myöskin nyt niin alhaalla kuin ne voivat olla, joten tämä on ehdottomasti se hetki kun kotimaan hotelleihin kannattaa reissu tehdä.

213 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page