top of page
  • Writer's pictureMailaaja

Staycation: Hotel U14 Helsinki


Viimevuosina on yleistynyt ja ehkä jopa yleisen hyväksynnän saanut konsepti, jossa asutaan hotellissa omassa kotikaupungissa, tai ainakin sen välittömässä läheisyydessä. Staycation on tämän konseptin nimi.


Niimpä lähdinkin staycation-hengessä katsastamaan Helsingin uusimman hotellin, U14. Hotelli on saanut nimensä osoitteestaan, eli Unioninkatu 14:sta. Hotelli on pohjoismaiden ensimmäinen Marriott - hotelliperhen Autograph Collection - sarjan hotelli, eli Marriottin ns. boutiquehotellikonsepti, johon kuuluu yksittäisiä hotelleja ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Hotel U14:ssa on mahdollisuus kerätä Marriottin Bonvoy-ohjelmaan pisteitä ja öitä normaaliin tapaan. On todettava, että tämä oli ehdottomasti yksi syy, miksi halusin kokeilla juuri U14:sta.



Hotel U14:ssa voi kerätä öitä ja pisteitä Marriottin Bonvoy-ohjelmaan


Hotellin on suunnitellut suunnittelutoimisto Puroplan. Tämän tiedon saatuani hengähdin aika syvään, ehkä jopa hieman pettyneenä. Älä ymmärrä väärin, Puroplanin suunnittelemat hotellit ovat ehdottomasti henkilökohtaisesti hyvinkin silmää miellyttäviä. Syy syvään henkäykseeni on siinä, että Puroplanin suunnittelemia hotelleita on jo pelkästään Helsingissä mm. Hotel Lilla Roberts, Hotel Fabian, Hotel Haven, Clarion Helsinki Airport sekä Hotel F6. Viimeisimpänä mainittu on saman omistajan kuin U14, ja vähemmän yllättäen myös F6 on saanut nimensä osoitteestaan Fabianinkatu 6. Sanotaanko näin, että en nyt varsinaisesti odottanut mitään uutta ja mullistavaa.

Hotel U14 vastaanotto. Kuva: Puroplan

Heti sisäänastuessani ei voinut mitenkään olla huomaamatta, että nyt ollaan Puroplanin suunnittelemassa hotellissa. Samalla hetkellä päätin, että nyt saa loppua tämä kitinä samasta suunnittelijasta. Näin myös tein.

Vastaanotto oli hyvinkin näyttävä ja hiveli totutusti allekirjoittaneen silmää. Yksityiskohdista sen verran, että nuo Applen iMacit (tai pelkkä näyttö) sopivat tilaan erinomaisesti. Sunnuntai iltapäivänä luonnollisestikaan hotellissa ei ollut varsinaista yleisöryntäystä, joten pääsin kirjautumaan sisään jouhevasti. Vastaanotto oli ehdottoman miellyttävä, ja rauhallinen sunnuntai varmastikin takasi sen, että sain varmasti hetkeen parhaan vastaanottokokemuksen. Virkailija ohjasi minut hissiaulaan, josta nousin hissillä seitsemänteen kerrokseen. Kyseinen kerros on tämän hotellin ylin kerros.

Tarkemmin ottaen huoneeni oli 709, josta katsotaan sisäpihalle. Tässä vaiheessa on annettava ensimmäinen iso peukku hotellille - nykyään luojan kiitos yleistyvä tapa, jossa hissiaula eristetään ovilla käytävästä oli ilokseni löytänyt myös Unioninkadulle. Itse olen sen verran syvä nukkuja, että hissin läheisyys ei ole koskaan ongelma muutenkaan, mutta tiedän tämän aiheuttavan harmaita hiuksia monelle. Nytkin sain nauttia hissin läheisyydestä, ja samalla täydellisestä rauhasta. Seuraavaksi PALJON kuvia:





Huone 709

Huone 709

Huone 709

Huone 709. Päiväpeitteet puuttuivat


Näkymät sisäpihalle huoneesta 709

Huone 709 on Comfort huone (Samalla nimellä muuten standardluokan huoneet myös muissa Puroplanin suunnittelemissa hotelleissa... noniin) eli ns. standard huone. Huoneen koko yllätti erittäin positiivisesti, tilaa oli suorastaan rutkasti. Ainut asia mikä pisti outoudessaan silmään oli sängyn kaljuhko ilme. Hypoteesini on, että koronatilanteesta johtuen päiväpeitteet ja koristetyynyt on poistettu. Tällaista olen kuullut monen muunkin hotellin tehneen, joten kävisi sinänsä järkeen.



Kylpyhuone noudatteli art deco tyyliä, ja muistutti kovasti kivenheiton päässä sijaitsevan Hotel Lilla Robertsin kylpyhuonetta. Erinomaisen tyylikäs kokonaisuus jokatapauksessa. Kylpyhuoneen ja sanoisin koko huonekokemuksen ehdoton ykkönen löytyi juuri kylpyhuoneesta: kaiutin joka oli kytketty huoneen televisioon. Täten saattoi hampaita pestessäänkin kuunnella musiikkia, jota soitin television chromecastin kautta. Aivan briljantti idea! En itse ole aiemmin törmännyt vastaavaan. Tästedes valitsen hotellini aina sen mukaan, onko huoneen kylpyhuoneessa ämyreitä vai ei.


Seuraavaksi oli staycationerin suunnattava alakertaan, jossa sijaitsee hotellin kuntosali. Kuulun myös kerhoon, joka ei voi lähteä hotellista katsastamatta kuntosalia. Liityin tähän kerhoon viimeistään siinä vaiheessa, kun muuten oikein hieno ja näyttävä Lapland Hotels Bulevardi oli päättänyt tehdä kuntosalistaan vitsin laittamalla sinne "kivikautisia" - laitteita, jotta saadaan hotelliin "lappilaista" tunnelmaa. Kyllä, ihan oikeasti. Mutta nyt alakertaan.


Hotel U14 kuntosali. Kuva: Hotel U14

Kuntosalille saapuessani hengähdin helpotuksesta, Unioninkadulla tiedetään paremmin kuin Bulevardilla. Kuntosali edustaa taattua Puroplania, kaikessa komeudessaan. Kuvan taka-alalta löytyi vielä kaksi kappaletta juoksumattoja. Hyvinkin kompakti, mutta toimiva kuntosali laadukkaine laitteineen. Tästäkin hotellisalista puuttui penkki, jota on lähes mahdoton löytää yhdenkään hotellin kuntosalilta. Tokihan se vie tilaa, mutta olisi silti paikallaan. Kuntosali sijaitsee samassa kerroksessa kokoustilojen kanssa. Kuntosalilta on myös suora pääsy hotellin sekasaunaan. Sauna jäi tällä kertaa korkkaamatta ajanpuutteesta johtuen. Siinäpä hyvä syy tulla uudelleen!



Hyvin nukutun yön jälkeen oli luonnollisesti aika aamiaiselle. Aamiainen tarjoillaan vastaanoton kanssa samassa kerroksessa sijaitsevan ravintola Version tiloissa. Version on Kari Aihisen vetämä ravintola, joka oli kuitenkin valitettavasti, vallitsevasta tilanteesta johtuen, suljettuna. Aamiainen ravintolassa kuitenkin tarjoiltiin.


Aamiaisbuffetista en tohtinut hygieniasyistä alkaa kuvia tällä kertaa napsimaan. Tarjolla oli kuitenkin jokseenkin rajattu valikoima erilaisia tuotteita. Mikäli mieli teki pekonia tai munakokkelia, sai näitä erikseen tilaamalla. Kaikki tarjolla ollut oli kuitenkin erittäin maukasta ja freesiä. Pidän itse ajatuksesta, jossa eri tuotteita ei ole valtavaa määrää, ja nämä tarjolla olevat ovat laadukkaita ja freesejä.


Aamiaisesta jäi vähän korona-ajan vaikutelma. En saanut tilaisuutta asiaa keneltäkään kysyä, mutta vahvasti jäi sellainen tunne, että aamiainen on normaaliaikana hieman erinäköinen. On ihan aiheellista kysyä, kuinka pitkälle hotellit voivat mennä palveluiden supistamisissa. Tämä aika antaa kuitenkin hotelleille myös mahdollisuuden supistaa asioita, jotka eivät sinänsä liity vallitsevaan tilanteeseen millään tavalla. En missään nimessä kuitenkaan tarkoita, että tämä olisi ollu mitenkään juuri U14:sta kohdalla ajankohtaista. Asia on kuitenkin aiheellista pitää mielessä.


Hotel U14 oli juurikin niin hyvä kun osasin odottaa. Palvelu oli hyvinkin huomaavaista mutta samalla elegantin etäistä. Tämä on siis ehdottomasti kehu. Huone oli tilava ja erinomaisesti varusteltu, erityismaininta kaiuttimesta kylpyhuoneessa. Kuntosali johdatteli yöpymistä kohti erinomaista. Aamiaisesta jäi mieleen pieni kysymysmerkki.


Hotel U14 on tultava kokemaan uudelleen, jahka rokote löytyy ja pääsemme taas pikku hiljaa kohti jonkinlaista normaalia.













355 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page