top of page
  • Writer's pictureMailaaja

Kymppikerhoon ihan luvan kanssa - Lufthansan uudessa ykkösluokassa nukutaan parisängyssä

Kritisoin aavistuksen aiemmassa jutussani Qantasin uutta First -, ja Businessluokkaa tylsyydestä ja innovaation puutteesta. Lufthansa näyttää kuulleen tämän, nimittäin nyt törähtää! Voin sanoa, että olen lievästi sanottuna innoissani.


Kuva: Lufthansa

Lufthansan projekti Allegris eli laajarunkolaivaston uudistus on löytänyt muotonsa, ja lopputulema on vähintäänkin uniikki. Sietää se toki niin ollakin, nimittäin lentoyhtiö aikoo käyttää 2,5 miljardia (kyllä) euroa laajarunkolaivastonsa päivittämiseen. Tähän lukuun kuuluu kuitenkin muitakin Lufthansa Groupin yhtiöitä. Esimerkiksi Swiss ilmoitti juuri matkustamouudistuksesta, ja se on kopio tästä Lufthansan vastaavasta. Pitkään on ollut niin, että ns. öljy-yhtiöt arabian niemimaalla ovat olleet täysin valovuoden edellä muita etenkin mitä tulee luksukseen. Lufthansan First on toki ollut monelle matkaajalle bucket list jo vuosikaudet, mutta ei ehkä niinkään koneessa tapahtuvan palvelun, taikka istuimen tähden. Nyt siihen tulee muutos.


First Class Suite Plus


Lufthansan Allegris - projektin keihäänkärkenä on uusi First Class Suite Plus. Ainoa mikä tässä tuotteessa tähän mennessä mättää on sen nimi. Tämä tuote olisi nimittäin ansainnut oman brändin. Tässä ilmeisesti saksalainen insinöörimäisyys ajoi sitten kuitenkin edelle. Nyt en kuitenkaan jaksa kitistä enempää.


Kuva: Lufthansa

First Class Suite Plus esittelee ilmailevalle maailmalle yllätyksen: hytin taivaalla, ja siihen hyttiin mahtuu parhaimmillaan kaksi henkilöä. Suite Plussan seinät ovat kattoon asti, joten yksityisyys on taattu, ja sulkeutuva ovi takaa hyttimäisen tunnelman. Hytin sisällä näkymä on kuitenkin lähinnä hotellihuonetta. Seinustalta löytyy koko hytin seinän levyinen näyttö, johon saa luonnollisesti yhdistettyä oman puhelimen. Kahdesta metrin levyisestä, limittäin olevasta penkistä muotoutuu parisänky. Tästä voisi joku vääräleuka miettiä, että mitäköhän noiden seinien sisällä mahtaa tapahtua...


Yhden istuttavasta hytistä muotoutuu metrin levyinen sänky. Tässä ei suinkaan ole vielä kaikki, nimittäin näiden istuinten lämpötilaa on mahdollista säätää. Kyllä, kuten autossa. Näiden säädöt näyttäisi tapahtuvan seinistä löytyvien kosketusnäyttöjen kautta. Meinaa hengästyttää: Lufthansa yrittää tosissaan tehdä maailman parasta ykkösluokkaa.



"Yksityishytti" Kuva: Lufthansa


Kuva: Lufthansa

Lufthansa yrittää tosissaan tehdä maailman parasta ykkösluokkaa.

Suite Plussassa on myös tottakai pöytä joka tuo lähestulkoon ravintolamaisen tunnelman, ja tarjoilu on luonnollisesti parasta mitä rahalla saa.


Uusi ykkösluokka yhdessä muun uuden matkustamon kanssa tulee saataville jo tänä vuonna toimitettaviin A350 - koneisiin. Matkustamo tullaan asentamaan kaikkiin A350, B777X ja B787-9 koneisiin uutena, ja jälkiasentamaan kaikkiin Lufthansan laajarunkokoneisiin, myös B747 eli jumbojetteihin. Yhteensä Lufthansa uusii 27 000 istuinta.


Allegris venyy koko koneen mittaiseksi


Allegris - projekti ei suinkaan uudista vain Lufthansan ykkösluokkaa, vaan myös Business, Premium Economy ja Economy saavat uuden ilmeen. Businessluokassa on otettu mallia Firstistä, ja myös businekseen tulee omat "suitet", mutta näiden seinät ovat noin rinnan korkuiset.


Businessluokasta löytyy monenlaisia istuimia: keskeltä löytyy Firstistä tuttua ajatusta, jossa kaksi vierekkäin istuvaa voi jakaa matkaa keskenään, mutta penkkien väliin saa myös nostettua seinän yksityisyyttä antamaan. Businessluokasta löytyy kuitenkin myös ikkunapaikkoja vain yhdelle hengelle, ja matkustamon etuosasta erikoisistuimia, jotka tuovat makuuasennossa pituussuunnan tilaa jopa 2,20m. Mailaaja ei tätä pituutta tarvitse, mutta tiedän monia, jotka ovat tästä hyvinkin iloisia. Tämä uusi businessluokka on jo saatavilla uusimmissa A350 ja B787-9 koneissa. Mielestäni Lufthansan nykyinen businessluokka, jossa kaikilta penkeiltä ei ole suoraa pääsyä käytävälle, on pahasti vanhentunut. Nykyisessä kilpailussa on mahdottomuus pärjätä, ellei käytävälle ole suoraa pääsyä. Samaan aikaan Lufthansa on tuonut suitet ovineen businessluokkaan, joten harppaus on iso. Businessluokan uudistus on ehdottomasti vähintään yhtä iso kuin Firstinkin. Business näyttää myös upealta!

Businessluokan ikkunapaikka Kuva: Lufthansa

Businessluokan "kuningastuoli" jossa löytyy tilaa 2,20m Kuva: Lufthansa

Myös Premium Economy tulee saataville Lufthansan koneisiin. Tämä kyseinen Premium Economy on jo käytössä Swissillä, ja se on saanut hyvinkin ihailevia arvioita. Erityisesti ihastusta herättää se, että tuoli on kuoren sisällä, ja täten sen kallistaminen ei vaikuta takana istuvaan mitenkään.

Lentokoneen premium turistiluokka
Lufthansan uusi Premium Economy. Kuva: Lufthansa

Lufthansan premium turistiluokka
Kuva: Lufthansa

Lufthansa turistiluokka
Uusi turistiluokka ei juuri herätä tunteita. Kuva: Lufthansa

Loppukaneetti


Uuden Lufthansan Firstin kaltaista ei ole juuri nähty, Singapore Airlinesia ja Etihadia lukuunottamatta heidän A380 - koneissaan. A380 on kuitenkin koronan jälkeen ollut vastatuulessa, ja esimerkiksi Etihad ei vieläkään ole lentänyt omalla A380:lla sitten koronan.


Mutta sitten se nimi. En voi olla ainut joka ei jää kaipaamaan brändäystä Lufthansan Firstiin. Pelkkä Suite Plus ei riitä. Etihad kutsuu omaansa nimellä "The Residence", ja itselläni tästä Suite Plussasta tuli mieleen nimi hytti. The Cabin? Mitä mieltä sinä olet nimestä, ja matkustamouudistuksesta?

273 katselukertaa10 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page