top of page
  • Writer's pictureMailaaja

Termit tutuiksi: hotellit

Yö, vierailu, tasopisteet. Mitä nämä oikeasti tarkoittavat? Kyseiset termit vilahtelevat omissakin kirjoituksissani useaan, ja ajattelinkin, että olisi paikallaan kertoa, mitä nämä oikeasti tarkoittavat.



Yö eli night


Mikä on yö? Yö on nukuttu yö. Esimerkiksi allaolevassa kuvasta näet, että Marriott Bonvoyn Gold - tasolle pääsy vaatii 25 yövyttyä yötä vuodessa. Jos asut hotellissa neljä yötä, olet neljä yötä lähempänä tuota Gold - tasoa. Hyvinkin yksinkertaista.


Kuvakaappaus Marriottin sivuilta

Vierailu eli stay


Jos yö oli käsitteenä helppo, voi vierailu olla hieman haastavampi. Yöpyminen tarkoittaa yhtä vierailua hotellissa. Mikäli asut hotellissa neljä yötä ja kirjaudut ulos, olet vieraillut hotellissa yhden kerran. Samoin olet vieraillut hotellissa kerran mikäli asut vain yhden yön. Eli yhden sisäänkirjautumisen ja uloskirjautumisen sisältävä tapahtuma on yksi vierailu.


Kuvakaappaus Radisson Rewardsin sivuilta

Mitä järkeä tässä sitten oikein on? Noh, hotellit ovat ajatelleet että vaikka asiakas ei asuisi niin montaa yötä vuodessa, mutta vierailee hotellissa kuitenkin hyvin usein, tulee siitä myös palkita. Ajatuksena on, että jokainen vierailu on uusi mahdollisuus saada asiakas kuluttamaan rahaa hotellissa, ja tämän takia myös vähemmän öitä viettävät ansaitsevat tasonsa. Ylläolevassa esimerkissä esimerkiksi Radisson Rewards Goldin saa asumalla 30 yötä vuodessa Radissonin hotelleissa tai tekee 20 vierailua Radissonin hotelleihin. Nyt mieleesi saattaa juolahtaa, että kun olet varaamassa 4 yön kaupunkilomaasi Lontooseen, eikö olisi tasokertymän kannalta kaikkein viisain vain ostaa neljä yötä erikseen, jotta saisit 4 vierailua, koska sitenhän saat helpommin uuden tason? No periaatteessa ajatus on ihan viisas, mutta. Hotelliketjut ovat pääsääntöisesti säätäneet säännöt siten, että jos kirjaudut ulos ja sisään samaan hotelliin saman päivän aikana, katsotaan tämä yhdeksi vierailuksi. Tietysti jos kaupungista löytyy monta saman ketjun hotellia, voit esimerkiksi hyppiä kahden hotellin välillä siten, että vietät joka yön eri hotellissa. Tällöin saat jokaisesta yöstä yhden vierailun ja olet lähempänä uutta tasoa. Mainitussa toiminnassa ei välttämättä ole aina kauheasti järkeä, mutta voi tietyissä tilanteissa olla ihan ajatuksen arvoinen. Samalla pääset bongailemaan montaa eri hotellia!


Base point eli tasopiste


Olemme päässeet hotelliterminologian Ferrariin eli tasopisteisiin. Se, joka saavuttaa jonkun hotellin jäsentason pelkästään tasopisteillä on ehdottomasti rahagimmoi tai maniboi. Hotelliketjut myöntävät tasopisteitä hieman eri tavoin, mutta suurinosa antaa pisteitä siten, että jokaisesta käytetystä dollarista(!) saa aina kymmenen tasopistettä. Tämä siitä huolimatta, maksoit hotellin missä valuutassa tahansa. Täten, mikäli ostat $100 hotelliyön, saat siitä 1000 pistettä.



Kuvakaappaus Hilton Honorsin sivuilta

Ylläolevassa esimerkissä Hiltonin Gold - tason saa joko 28:lla yöllä, 14:lla vierailulla tai 52,500 tasopisteellä. Eli mikäli haluat tälle tasolle tasopisteillä, on sinun kulutettava Hiltonille $5250 yhden vuoden aikana. Täten voimme todeta, että tässä halutaan palkita niitä, jotka asuvat korkeammissa huoneluokissa. Esimerkiksi Hiltoniin kuuluvassa Waldorf Astoriassa löytyy usean tuhannen yössä maksavia sviittejä, joten voit saada Gold - tason vaikka kahdessa yössä. Nostan virtuaalista hattuani kaikille, jotka hoitavat tason tähän tyyliin.


Tasopisteitä ei tule sekoittaa bonuspisteisiin. Esimerkiksi Hilton myöntää kultajäsenille tasopisteiden päälle vielä 80% lisää bonuspisteitä, mutta nämä eivät helpota pääsyä uudelle tasolle. Nämä menevät bonuspistekertymään joita voi sitten käyttää ilmaisiin öihin.


Loppukaneetti


Hotellien kanta-asiakasohjelmiin liittyy monenlaisia termejä, jotka voivat olla välillä vähän hankalia ymmärtää. Toivottavasti tästä kirjoituksesta oli apua! No okei, mietit nyt kuitenkin, mikä on kaikkein kustannustehokkain tapa saada hotellin jäsentaso? Mikäli ketju tarjoaa mahdollisuuden saada tason vierailuilla, on yhden yön vierailut kaikkein halvin tapa saada taso, useimmissa tapauksissa.





76 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page