top of page
  • Writer's pictureMailaaja

Aegean Airlines Miles + Bonus vuonna 2021


Aegean Airlines uusi logo

Toisena kanta-asiakasohjelmana haluaisin esitellä Aegean Airlinesin Miles + Bonus ohjelman. Ensimmäiseen esittelyyn, Finnair Plussaan pääset tästä.


 

Aegean Airlines on Kreikan valtiollinen lentoyhtiö, ja se on ollut osa Star Alliance lentoyhtiöallianssia vuodesta 2010. Täten Aegean Airlinesin tasojäsenet tunnistetaan kaikilla Star Alliance yhtiöiden lennoilla. Star Allianceen kuuluu myös mm. Lufthansa, United ja SAS. Star Alliance on maailman suurin lentoyhtiöallianssi 28:lla yhtiöllään, joten tasojäsenenä olo jollakin Star Alliance yhtiöllä todellakin kannattaa. Eteeni tuli vuonna 2019 tilanne, jossa tiesin, että tulen lentämään paljon SAS:lla, ja siksi minun olikin valittava oma ohjelmani johon nämä lennot keräisin. Miksi haluan sitten puhua Aegeanin Miles + Bonus ohjelmasta? Siitä seuraavassa.


Miksi en valinnut SAS:n Eurobonusta


SAS on tehnyt merkittäviä heikennyksiä omaan Eurobonus-ohjelmaansa, ja sen houkuttelevuus on kokenut merkittävän kolauksen. Ohjelman pisteidenkeruu on käytännössä huvennut kokonaan, ja mennyt suorastaan naurettavan puolelle. Pisteitä saa käytännössä vain ja ainoastaan Plus -ja businessluokan lipuista. Heikennys edelliseen on merkittävä.





SAS:n ja Eurobonuksen puolesta puhuu kuitenkin naurettavan helppo ensimmäinen tasojäsenyys (Silver), joka on saavutettavissa ainoastaan viidellä edestakaisella lennolla, eli kymmenellä lentosegmentillä. Silver korttiin kuuluu mm. ilmainen ensimmäinen matkalaukku, sekä lounge - sisäänpääsy lomakuukausina. Silver - kortti ei kuitenkaan tuo mitään etuja muilla Star Alliance yhtiöillä, vaan tähän vaadettaisiin Gold - kortti. Tämä ei kuitenkaan vakuuttanut, sillä olin löytänyt jotain paljon, paljon parempaa.


Aegean Airlines Miles + Bonus & SAS = <3


Se miksi Aegean näytti todelliselta kultasuonelta minun tapauksessani on se, kuinka paljon Aegean myöntää maileja SAS:n lennoista.



Aegean Airlinesin Miles & Bonus ohjelmaan saa kerättyä aina vähintään 600 mailia per SAS:n lento. Se on valtavan paljon kun ottaa huomioon, että omassa tapauksessani en kertaakaan lentänyt faktisesti yli 600 mailia yhdelläkään lennolla. Sain siis maileja täysin ilmaiseksi näitten "flat" mailien takia. Myös se, että myös halvimmalla lipulla saa aina 100% yli 600 mailin lennoista, on poikkeuksellista.


Olin täysin myyty mailien keruusta SAS:n lennoista, jota itse kuitenkin eniten Star Alliance yhtiöstä käytän. Tasokorteista en ole niin kiinnostunut ensimmäisestä Silver-kortista, sillä se ei anna käytännössä mitään käytännön etuja muilla kuin Aegean Airlinesilla. Aegeanin Gold-kortti onkin sitten aivan eri maata. Sen saaminen ei ole lentämisen kannalta mitenkään mahdotonta, mutta siihen liittyy pieni keppi joka liittyy Ateenassa käymiseen.



Gold-kortti vaatii siis 24,000 mailia. SAS:lla lentämällä lyhyitä matkoja halvimmassa luokassa tämä siis tarkoittaa 40kpl lentoja. Tosiasiallisesti, SAS:lla tarvitsee lentää ainoastaan 18,000 mailia, olettaen, että käy kahdesti Aegean Airlinesilla Ateenassa (4kpl lentoja, kaksi edestakaista), josta yksi edestakainen kartuttaa n. 3000 mailia. Täten SAS:lla on lennettävä 30 lentoa. Tämä siis olettaen, ettei lennä 600 mailia pitempiä lentoja. Kyseessä siis worst case scenario. Pidän tätä loistavana tarjouksena saavuttaa koko Star Alliancen korkein tasoluokka ja saada seuraavia etuja:




SAS:n Eurobonus vaatii 46 lentoa kyseiseen Gold-jäsenyyteen, joten faktisia lentojakin tulee vähemmän, ja täten myös rahaa säästyy, vaikka Aegean Airlinesilla on neljä kertaa lennettäväkin. Samalla kerään hyvän määrän maileja jota käyttää upgradeihin ja palkintolentoihin.


Aegean Airlines mailien käyttäminen


Sen lisäksi, että Aegean Airlines Miles + Bonus Goldin saa kohtuullisen helpoksi, on myös mailien käyttäminen hyvinkin asiallisella tasolla.



Kuva: Aegean Airlines

Yllä on selkeä taulukko, mutta Aegeanin omia lentoja saa ostettua esimerkiksi Helsinki - Ateena - Helsinki matkalle n. 25 000 maililla (Helsinki - Ateena - Helsinki = 3094 mailia). Sanoisin kuitenkin, että parasta vastinetta saa rahoille ostamalla Aegeanin pisteillä Star Alliance yhtiöiden lentoja.



Kuva: Aegean Airlines. Y = turistiluokka C = businessluokka F = ykkösluokka

Kyseisessä on mailiveloitukset meno-paluu lennoille, mutta lentoja voi ostaa myös yksisuuntaisina. Esimerkiksi Helsingistä Dubaihin pääsee businessluokassa edestakaisin 60 000 pisteellä. Samoin esimerkiksi Helsingistä Singaporeen pääsee businessluokassa 65 000:lla maililla yhteensuuntaan. Erinomaisia tapoja käyttää pisteitä, siis.


Loppukaneetti


Tässä oli mielestäni loistava esimerkki siitä, miten pienellä tutkinnalla voi avata itselleen täysin uusia ovia. Aegeanin Miles + Bonus on loistava SAS:n lennoilla, mutta hyvinkin huono Star Alliance yhtiö Singapore Airlinesilla, sillä Singapore Airlinesilla on ostettava kalliimpia turistiluokanlippuja, jotta saisi mitään maileja kerättyä. Tästä syystä ei olekaan olemassa absoluuttisesti parasta kanta-asiakasohjelmaa, on vain absoluuttisesti paras ohjelma kyseessä olevaan tilanteeseen. Tähän löytyy myös apuvälineitä kuten esimerkiksi WhereToCredit, joka näyttää mihin ohjelmaan mikäinenkin lento kannattaa kerryttää saadakseen maksimaalisen hyödyn.


Toivottavasti tämä postaus avasi silmiäsi siihen, että kanta-asiakasohjelmia on välillä syytä tutkia, ainakin pintapuolisesti, jottei jää mistään paitsi. Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä aiheeseen liittyen, laitathan viestin alle oleviin kanaviin!



Instagram: @mailaaja

Twitter: @mailaajavlogi

Sähköposti: info@mailaaja.com




68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page